Activiteiten

Als onderdeel van bandenimporteur- en distributeur Van den Ban Group is onze core business het just-in-time beleveren van de klant. Met een jaarlijkse verkoop van meer dan 7,5 miljoen banden, is Van den Ban Group onder andere afhankelijk van goede logistieke processen. Hierin spelen wij een belangrijke rol. Van den Ban’s fijnmazige netwerk in combinatie met onze professionele logistieke service, zorgt ervoor dat klanten van Van den Ban Group kunnen groeien.

 

Wij zijn ook in staat om in opdracht van derde partijen goederen te vervoeren met bestemming in de Benelux. Dit varieert van machines tot levensmiddelen. Hiermee kan de transport efficiency worden vergroot.

Werkgebied

Wij leveren op detail- en groothandelsniveau in het overgrote deel van Europa binnen 48 tot 72 uur. In de Benelux bieden wij 24-uurs levering. Met onze eigen bakwagens of met behulp van vaste logistieke dienstverleners, streven wij ernaar dat banden die voor 17.00 uur zijn besteld (op werkdagen), de volgende dag in huis zijn.

Behalve de hoofdvestiging in Hellevoetsluis, beschikt Van den Ban Group over een aantal hubs/magazijnen in Tsjechië, Frankrijk en Spanje die wij ook wekelijks bevoorraden. Dit biedt ook weer de mogelijkheid om (terug)vrachten met derde partijen te combineren.

Materieel

Wij beschikken over een uitgebreid wagenpark waarmee we door heel Europa goederen op een professionele en accurate manier vervoeren. Met een vloot van maar liefst 33 Mercedes-Benz en Volvo trekkers, 100 opleggers en 10 bakwagens zijn wij flexibel in ons transport.

 

Pregon Transport & milieu

Wij vinden het belangrijk om milieubewust te zijn en de CO²-uitstoot van onze voertuigen zo veel mogelijk te beperken. Dit doen wij op de volgende manieren:

  • Onze chauffeurs krijgen ieder jaar rij training om de CO²-uitstoot van het wagenpark zoveel mogelijk te reduceren;
  • De bandenspanning van de vrachtwagens wordt regelmatig gecontroleerd;
  • Al onze trekkers en bakwagens voldoen aan de Europese emissiestandaard. Dit betekent dat zij minder schadelijke stoffen uitstoten;
  • De trekkers zijn in het bezit van AdBlue tanks, waar de AdBlue vloeistof in zit. Dit zorgt voor schonere rijprestaties.